PROGRAMIN ADI: PROFESYONEL YÖNETİCİ GELİŞİM PROGRAMI
Bu eğitim programı Yönetim Danışmanı CAHİT GÜNAYDIN tarafından verilmektedir.
Programın Amacı
Küresel ekonomi, krizlerden rekabet gücüne çok hızlı
değişiyor. Fırtınalı bir okyanus da gemiyi limana ulaştırmak kadar ,
rotanın da belirlenmesinde en önemli faktör, kaptanların yönetim
becerileridir. Kaos ve değişimle baş edebilmek için teknik ve yönetsel
becerilerimizi geliştirmek ve yaşam boyu öğrenmek zorundayız.
Katılımcı Profili Kurum ve şirket Yönetim Kurulu Üyeleri, orta ve üst kademe yöneticiler, süreç ve proje yöneticisi konumunda olan kişiler programa katılabilir. Katılımcı Hedef ve Beklentileri
Yönetim Becerilerini geliştirerek organizasyonların rekabet gücünü etkin hale getirmek,
Programın İçeriği
1.gün: KURUMSAL YÖNETİŞİM : İlk gün amacımız; Asırlık bir şirket olmak için mikro ölçekte aile anayasası, mezo ölçekte organizasyonun kurumsallaşarak ortak akıla sahip olması ve makro ölçekte kurum kültürünün gelişerek OECD kurumsal yönetişim ilkelerine göre yönetilmesini irdelemektir. Aile Anayasası ile belirlenen Aile Konseyi nasıl oluşturulur? Yönetim Kurulu nasıl belirlenir , performansı nasıl ölçülür? Gibi sorular ile kurum kültürü analiz edilerek " kurumsallaşma seviyesinin” farkındalığı sağlanır.
İkinci gün amacımız; Artan rekabet karşısında gereken esnekliği gösterebilmek, yaratıcılığı ve organizasyonun öğrenme etkinliğini artırmak için kullanılan bir yönetim biçimini, proje yönetimini katılımcılara aktarmak, ve en verimli biçimde sonuca ulaşabilmelerini sağlamaktır. Matrix organizasyonun proje yönetimi başarıları PMI standartlarına uygun olarak sunulacaktır. Gantt Şeması, PERT gibi teknikler öğretilerek proje performans kriterlerini nasıl belirleyecekleri katılımcılara uygulamalar ile aktarılacaktır.
Üçüncü gün amacımız: Süreç yönetimi ile firmaların faaliyet alanlarına
giren konulardaki işleri tekrar sorgulamaya sevk etmekte ve "daha iyi
nasıl yaparım?" sorusu üzerine yoğunlaşmalarını sağlamaktır. Bu rekabet dinamiklerin inin en önemlilerinden biri ise iş yapış tarzındaki farklılaşmadır. Amacına uygun iş süreç tasarımları sayesinde müşteri istek ve beklentilerine cevap veren ürünler üretilir, üretim maliyetleri azaltılır, operasyonel verimsizlikler giderilir, çalışma motivasyonu artırılır ve bunların doğal sonucu olarak finansal göstergelerde olumlu yönde gelişmeler sağlanır. Özellikle müşteri taleplerinin giderek artması firmaların iş yapış tarzını gözden geçirmesi ve teknolojiyi daha etkin ve yaygın kullanması sonucunu doğurmaktadır. 4.gün:TEKNOLOJİ VE ARGE YÖNETİMİNDE İNOVASYON STRATEJİLERİ: Dördüncü gün amacımız şirketin teknoloji ve arge yönetiminde inovasyon stratejilerini belirlenmesini sağlayacak temel bir bilinçlendirme semineridir. Bir şirketin teknolojik yapısı , uygulama başarısının temel kaynağı olmasının yanı sıra, kar ve şirketin büyümesinde de büyük bir önem taşır. Firmaların sahip olduğu ortalama sektörel teknoloji yapısı, ülkenin rekabet gücünü belirleyen bir faktör haline gelir.
Teknoloji ve ürün yaratmak, ülkenin kamu ve özel sektör -üniversiteler
dahil- İnovasyon stratejilerine bağlı iken, teknoloji transferi ülke
şirketlerinin ve kamunun finansal öz kaynakları ve uluslararası
piyasalarda kredibilitesi ile orantılıdır.
Nasıl yenilikçi bir şirket yaratılır sorularına bu seminerde yanıt
bulacaksınız. Beşinci gün amacımız : Japon iş paradigması olan kaizen değişim yönetimini Amerikan iş dünyası ile mukayeseli olarak anlatmaktır. Toplam kalite yönetimi, yalın yönetim, just in time, kanban, toplam verimli bakım yönetimi hep kaizen felsefesinden kaynaklanan yönetim sistemleridir. Seminerde ele alınacak diğer konular Japon şirketlerinde öneri sistemleri, yalın düşünce ve ilkeleri, Kaizen felsefesinin kurum kültürüne dönüşümü, yönetim,grup, bireysel kaizen stratejilerini nasıl uygulanacağını konusunda bu seminerimizde temel bilinçlendirme sağlanacaktır.
Program Süresi
Beş gün süren sertifika programının zamanlaması eğitim talebinde bulunan organizasyonun ihtiyaç ve beklentilerine uygun olarak esnek biçimde dizayn edilebilmektedir
|
HÜSEYİN CAHİT GÜNAYDINeposta: cahit@consulturk.net GSM: 0532 356 23 81
1962 yılında Ankara da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesinden 1985 yılında mezun oldu. Otomotiv Endüstrisinde Mühendis ve Yönetici olarak çalıştı. Profesyonel olarak çalıştığı dönemde altı sigma, kaizen gibi bir çok teknik ve yönetim geliştirme eğitimleri alan H.C.Günaydın Mercedes-Benz, Ford, Isuzu , Nissan gibi küresel firmaların otomotiv projelerinde çalışmıştır. Bir çok otomotiv yan sanayi firmasının kurumsal gelişim projelerini yönetmiştir. 2000 yılında İşletme Yönetimi Sertifika Programını ve daha sonra lead auditor sertifika programını tamamladı. Bu tarihten itibaren ülkemizin önde gelen danışmanlık firmaları ve KALDER, MPM, TOSYOV, TTGV, MEV gibi sivil toplum kuruluşları ile proje bazlı bağımsız çalışarak “ bilgi işçisi “ olmayı alternatif bir kariyer olarak seçmiştir. EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI nda kaizen, six sigma ve kurumsal yönetişim , EGE İHRACATCILAR BİRLİĞİ nda kaizen, ANKARA SANAYİ ODASI nda kaizen, İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTE sinde kurumsal yönetişim , GAZİ ÜNİVERSİTESİ nde kaizen, EGE ÜNİVERSİTE sinde six sigma, AYDIN SANAYİ ODASI nda kurumsal yönetişim, ISPARTA SANAYİ ODASI nda kurumsal yönetişim konularında konferanslar verdi. Muhtelif makaleleri DÜNYA GAZETESİ, MÜHENDİS VE MAKİNA, HÜRRİYET YENİ BİR İŞ, TOSYOV, BT HABER, KOBİ –EFOR dergilerinde yayınladı. Yönetim Danışmanları bilgi ağı oluşturmak amacıyla Türkiye’nin ilk ve tek web sitesini kurdu: www.consulturk.net Halen SOBİAD, MEV , TOSYOV kurumlarında kaizen, six sigma , inovasyon stratejileri, kurumsal yönetişim konularındaki seminer ve danışmanlık hizmeti vermektedir.
Eğitim ve danışmanlık yaptığı firmalardan bazıları:
|